Wat is Powertoolracing?

Racemachines treden steeds per 2 in competitie met elkaar. De machine die het snelste de afstand van 25m aflegt, wint. Als geen van de machines de finish haalt, dan wint de machine die het verste geraakt. 

Welk elektrisch gereedschap is toegelaten ?

Alle racewagens moeten gebouwd zijn met behulp van elektrisch handgereedschap die bedoeld zijn om in de hand te houden en bediend kunnen worden door 1 persoon. Typische voorbeelden zijn haakse slijpers, boormachines, cirkelzagen, schuurmachines, kettingzagen, boorhamers, graskantmaaiers.

Gereedschap op wielen of toestellen die door meer dan 1 persoon bediend worden zijn geen handgereedschap en zijn bijgevolg verboden. Zo zijn grasmaaiers , generatoren of compresseurs niet toegelaten.

De machines moeten ook door middel van een normale 230V kabel met eindstekker bestuurd kunnen worden.

Vereisten voor de powertool "racewagens"

Alle motoren in de voertuigen moeten afkomstig zijn uit elektrisch handgereedschap en in hun oorspronkelijke vorm, met originele voeding rijden. De motor en voeding van de machines mogen niet worden gewijzigd. De aandrijving kan direct met de originele riemen of bladen, maar mag een aangepaste configuratie van versnellingen, kettingen of wielen zijn. Frames, wielen, geleiderrails en versieringen kunnen naar wens worden toegevoegd.

De voertuigen zijn maximaal 100cm lang. Om zeker te zijn dat het voertuig in de baan past is het aangewezen de breedte te beperken tot 30 cm.

De organisatie voorziet 230V op een 10A zekering voor elk voertuig, op een 30m lange verlengkabel. Deelnemers zijn zelf verantwoordelijk voor de organisatie van deze kabel voor de wedstrijd. Het gebruik van haspels of kabelgeleiders is niet toegestaan.

 

De stroom wordt bediend via een dodemansknop door de deelnemer zelf.

Kenmerken race track

De baan is opgebouwd uit spaanplaat en multiplex-plaat.  De binnenafmeting van de baan is 31cm breed met aan de zijkanten spaanplaten en een 30,5cm brede multiplex plaat onderaan. Alle platen zijn 18 cm dik en de hoogte van de zijkanten is 11 cm.